Приключи благотворителният базар в СОУ „Иван Вазов“ гр. Поморие

И тази година в навечерието на най-светлия празник Рождество Христово в СОУ „Иван Вазов“ се проведе станалият традиционен вече коледен благотворителен базар. Цел на инициативата бе събирането на средства за фондация „Свети Мина“ в помощ на децата със специални образователни потребности от община Поморие.

Учениците, учителите и родителите заедно участваха в благородното начинание и показаха, че няма лошо и трудно време за доброто. Бяха приготвени различни лакомства, ръчно изработени сурвачки, коледни сувенири, картички- подходящи подаръци за роднини и приятели. На видео стена бе показана презентация за това как децата изработват преметите и коледните украси в часовете по домашен бит и изобразително изкуство.За пръв път бе осъществена он-лайн връзка със сградата на начален курс.

Благотворителната инициатива доказа, че добротата и щедростта не са просто красиви думи от книгите, а едни от най-големите християнски добродетели , че благородството е кауза , която може да обедини големи и малки в пътя на Доброто.

SAM_3449