Пробуждане с хоро в Поморие на 3 март 2019

horo7На 3 март на много места в България и по света хората ще се съберат, за да изиграят заедно традиционно българско хоро – като символ на единението и силата на духа и тялото. Инициативата „Пробуждане с хоро“ в Поморие ще започне на 3 март 2019 г.  точно в 12.00 часа в центъра на града, информират от Ротари клуб-Поморие. „Пробуждане с хоро“ е традиционна световна инициатива на  Сдружение “Азбукари“ и „Българи за България“ с цел възраждане на българщината.  Ротари клуб-Поморие, като съорганизатор кани всички желаещи, фолклорни състави, ансамбли и любители да се включат в каузата и на 3-ти март в Поморие да се  отбележи  подобаващо Националния празник на България-всички заедно и хванати за ръце.

Час преди празничното хоро да се извие на пл. “Св.Св. Кирил и Методий”, честването на 141-та годишнина от Освобождението на страната ни от османско иго ще бъде тържествено отбелязана, съобщават от пресцентъра на Община Поморие. На 03.03.2019 г. /неделя/, от 11.00 часа пред паметните плочи на участниците в Освободителната война, свещениците от храм „Свето Рождество Богородично“ ще отслужат благодарствен молебен, а по-късно ще бъдат поднесени венци и цветя. Участие в програмата ще вземат Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов и Общинският духов оркестър с диригент Ангел Панцирков.

В навечерието на 3 март,  децата от ДГ „Теменуга“ – Ахелой  ще поздравят своите съграждани. Концертът им ще се състои на 28.02.2019 г. от 17.00 часа, в залата на НЧ „Светлина 1934“, гр. Ахелой.