Прогноза за месец април 2023 година

Не на шега влизаме в април. След мощното Новолуние в Овен през март природата започва да се пробужда, а с нея и ние. Съзнанията ни са на същата вълна и сега е моментът да заложим нови програми в ума си, които като пролетни дръвчета да разцъфнат и след време ще дадат сладки плодове. За да има промяна в битието, се започва с промяна в мислите. Сега е моментът да ги посеем. И след това да действаме.

Слънцето е в огнения Овен, управляван от огнената стихия. До 20 април можем да усещаме импулса на новото начало и вдъхновението, заложени ни от него, а след това ще се потопим в енергията на земния Телец, когато светликът ще премине през вторият знак на зодиака.

Големият благодетел Юпитер ще подпомага всяка дейност и ще е особено благоприятен период за всички Овни до средата на април. Престиж, повишение, признание, придобивки се очакват за всички хора със силен Овен в рождения им хороскоп (със Слънце, Луна, Асцендент Овен).

Точният съвпад на светилото с Юпитер е между 10 -14 април. Повишава се целеустремеността, самоутвърждаването, смелостта. Но бързи резултати няма да се достигнат, защото Марс не е в много силна позиция през април. Знакът, сигнификатор на действието е в Рак до 21 май и донякъде забавя процесите. Но важно е да посеем семената и да заложим началото, останалото ще се случи с постоянство и след време. Сатурн, който е символ на стабилността също подкрепя Марс до 12 април, а това означава, че можем да очакваме дългосрочен резултат на дейностите, които стартираме в началото на месеца. Марс-Сатурн-Меркурий сформират сформират благоприятна конфигурация, наречена бисекстил и това също подкрепя прогнозата за стабилни резултати. Подходящ период за търговия, договори, покупки, инвестиции. Помислете добре къде да инвестирате, защото Меркурий е в Телец. Планетата на мисленето е в знака на финансите.

Венера преминава в нов знак на 11 април и това ще даде отражение на емоционалната сфера. Чувствата ще се изразяват по-свободно, не така драматично, защото Венера ще влезе във въздушните Близнаци. Въздушната стихия е по-лека, повърхностна. Ще търсим повече рационалност и разговори, лекота в общуването.

От 12 април до края на месеца Плутон прави квадратура към Юпитер. Това внася доста напрежение на тема власт. Обаждат се болни амбиции, търсене на власт, победа на всяка цена. Този аспект може да се отрази и в здравословен план. Хората с хронични заболявания, особено с проблеми в сърдечно-съдовата система, трябва да се отнасят с особено внимание към себе си. Аспектът може да донесе неочаквано повишаване на кръвното налягане.

На 20 април в 7 часа 17 мин. българско време е слънчево Затъмнение в знака Телец. Слънчевите затъмнения се случват на Новолуние и оказват, че събитията, случили се на него ще имат съдбоносен характер и ще носят дългосрочни последици. Телецът отговаря за финансите, събитията е възможно да засегнат темата на парите – инвестиции, банки. Плутон ще е във Водолей през април и ще донесе до голяма разместване на пластовете, както във финансовите институции, така и във властта. Силата на Плутон ще се прояви в нашия живот през месеца като криза, защото аспектира Слънцето и Луната (Новолунието) с един предизвикателен аспект (квадратура).
Внимателно обмислете какво залагате като намерение, защото влиянието на аспекта няма да ни позволи да проявим свободния си избор, а ще ни завърти като в центрофуга. Важен период в политически план. Решенията на властта ще заложат дългосрочни съдбоносни събития, както в държавата ни, така и в световен мащаб.

Като заключение мога да обобщя, че април се очертава като месец на активни действия и период по-спокоен до средата и по-напрегнат във втората си част. Месец, в които действията ще носят своя дългосрочен характер. И както е казал народът: “Каквото посеем, това ще пожънем“.
С препоръка за повече мъдрост в мислите и действията ви желая ползотворен април!

Астролог: Валентина Радиева-Маренова