Прогноза за месец март 2024 година

Вдъхновени от принципа „Каквото е горе, такова е и долу“, нека погледнем към звездите и разгледаме техните чудни планове за живот на нашата планета.

Март се очертава спокоен месец с изключение на няколко дни, в които трябва да бъдем особено внимателни. Това е месецът, през който пуква пролетта, природата се събужда, заражда се новия живот. Месец, зареден с енергията на Овена, носещ силата на искрата, която пали новия живот. Ако искате да стартирате идея, използвайте импулса на огнения Овен – той е първопроходеца, силата, дързостта.
Слънцето прави своя преход от Риби в Овен – на 20 март в 5 часа 06 мин. българско време. Овенът е първият знак в зодиака и преходът на Слънцето в Овен бележи астрономическото начало на годината. Това е денят на пролетното равноденствие.
Това е и месецът, който ни потапя в дълбоките води на Нептуновото царство – през целия месец Нептун прави съединение със Слънцето. Дни, наситени с любов и потребност от емоционална близост. Да отдаваме и получаваме грижа и внимание. Дни, в които можем да обърнем поглед и към себе си и да си отдадем заслуженото. Медитирайте – Нептун обича самотата. Създавайте – Нептун е символ на вдъхновението и творчеството. Чувайте другия – Нептун е емпатията.
Ето и някои от останалите  астрологични събития през месеца:
– Още от края на февруари Слънцето в Риби прави съединение със Сатурн, чийто принцип е да забавя нещата. Всичко като, че ли зацикля, случва се трудно. И няма как да е по друг начин с „чистача на кармата“ – трябва да ни научи на мъдрост и търпение. Аспектът се разпада на 16 март, а дотогава е нужно да проявим самоконтрол.
– Освен съединение Слънце-Нептун почти през целия месец се сформира и друго – съединение между Уран и Юпитер. Уран носи промяна, свобода и новаторство. Уран не обича рамки и ограничения. От своя страна Юпитер е символ на разширение. Когато двете енергии се слеят в едно резултатът е неустоимо желание за развитие. Всичко, което сме започнали по-рано е добре да се доразвие – както в работен, така и в личен и обществен план. Нужно е да се внесе нещо ново и дори високотехнологично в дейността, с която се занимаваме.
Чудесен аспект за всеки, който се занимава с астрология – Уран е планетата, сигнификатор на звездната наука.
Аспектът се задържа до 5 юни.

– Марс квадрат Уран – този аспект носи изключително голямо напрежение и ще се задържи на небето от 8 до 16 март. Периодът не е подходящ за покупки на електро уреди и машини, както и ремонтни дейности на такива. Възможни са аварии, злополуки. Особено внимание към здравето е нужно да имат хората с хронични заболявания.
Това е аспект на резките промени – особено в бизнеса.
– На 10 март в 11 часа бг е Новолунието в Риби. Изключително творческо Новолуние – дава подтик към реализиране на нови идеи в сфери, които имат връзка с изкуството – музика, рисуване, писателска дейност, психологията. Но да не забравяме и за по-горе споменатите напрегнати аспекти, които неминуемо ще носят своята енергия.
– На 12 март планетата на красотата и любовта влиза в Риби, а това силна позиция за Венера. Чувствата стават дълбоки и силни, дните подходящи за романтични срещи и споделени чувства, емпатия. Но не за дълго, защото на 18 март Венера ще срещне Сатурн, а той не позволява лесно да се разкриват емоциите. Но пък създава предпоставка за създаване на сериозни и стабилни партньорски отношения.
Продуктивен период архитекти, графични, модни и графични дизайнери.
Този аспект е до 25 март.
– На 25 март е Пълнолуние и частично Лунно затъмнение. Пълнолунието е по оста Овен-Везни и макар, че при тази лунна фаза емоциите са на своя пик, а Затъмнението носи тежестта на кармичен товар, то драматични събития не се очакват за нас, защото не се наблюдава от територията на България. За държавите, от чиято територия е видно, Затъмнението обещава големи промени в рамките на 3 години.
Но въпреки това месец март е по-скоро спокоен и както по стар български обичай на 1 март се закичваме с бял и червен конец, така и енергиите на месеца се преплитат в едно. И някак разбираме, че имаме нужда от ИН и ЯН, за да се радваме на баланс и вътрешен мир.
Бъдете здрави!

Астролог: Валентина Радиева- Маренова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *