Прогноза за месец февруари 2023 година

Месец февруари започва обещаващо. Застоят, който се усещаше през последните 3 месеца е вече в миналото. Във всяка една сфера на битието ще усетим активизация и дори самите ние ще станем по-действени. Това е така, защото през февруари на небето няма нито една ретроградна планета. Слънцето преминава през Водолей и съвсем спонтанно ще ни донесе жажда за свобода, желание да се откъснем от ограниченията и поглед към бъдещето. Като, че ли вече нямаме търпение да чакаме, но и няма да се налага, защото всичко започва да се случва.  Бързо и неочаквано.
Планетата Юпитер е в Овен през целия февруари – прави хората напористи, безкомпромисни, отстояващи се. Целите са ясни и няма сила, която да спре пътя на амбицията. Но е добре да спазваме баланс, защото Юпитер в Овен засилва гордостта и са възможни конфликти на тема засегнато достойнство. Това положение ще окаже влияние по-скоро на професионалната сфера, но е благоприятен период за всички Овни – възможни придобивки, почести, слава.
Планетата на любовта Венера е в Риби до 20 февруари и това е чудесен период за романтика. За хората с установени отношения е период за интимност, споделени чувства и нежност. Февруари е месецът, в който празнуваме Денят на влюбените, а на самият 14.02 Луната е в Стрелец и обещава прекрасни преживявания по време на път. Така, че ако все още не сте решили къде ще прекарате празника, организирайте си пътешествие. Звездите го нашепват.
Хората, които не са във връзка могат да влязат в заблуда в личен план. Венера прави точен съвпад с Нептун, символ на илюзиите, въображението. Затова бъдете нащрек ако се тепърва влизате в отношения – добре проучете субекта на своите чувства, анализирайте повече и не се самозаблуждавайте. От 20 февруари нататък Венера влиза в Овен и чувствата стават по-напористи, страстите по-горещи. Нежността в отношенията се превръща в огнена страст. В отрицателен аспект означава да се палим по-бързо и да действаме по-първосигнално и импулсивно – във всяка сфера на битието. А това често води след себе си проблеми. Съветът ми е – след 20 февруари да се стараем да овладяваме страстите си.

Слънцето все повече се доближава до Сатурн и средата на месеца ще са в съвпад. Сатурн е символ на стабилността и контрола. Не е лош период ако желаем да започнем сериозна инициатива и да имаме постоянството да довършим всичко до край. Прекрасен период да стабилизираме дадена ситуация или да получим стабилен резултат.
На 11 февруари планетата на мисленето и комуникацията Меркурий преминава във въздушния Водолей – общуването между хората става по-открито, идеите по-оригинални, но не и лишени от дълбочина. С това спомага и съвпада на планетата с Плутон, който е способен да се докосне да достигне до най-скритите тайни и да ги трансформира. Добър период е за хора, които работят с ума си, изследователска дейност или с психотерапия, но от друга страна този аспект (Меркурий съвпад Плутон) засилва обсебващите мисли при хора, склонни към това.
Меркурий  във Водолей дава структура на мисленето, оригиналност на идеите и е добър при работа в екип. Ще остане в този знак до 3 март.
Пълнолунието е на 5 февруари по оста Водолей-Лъв. Напрегнато Пълнолуние затова в дните около него се пазете от експанзивни прояви, бурни емоции и необмислени постъпки.
Новолунието за месеца е на 20 февруари в Риби. Въпреки, че Чистача на кармата Сатурн е в съединение с Новолунието, аз бих го препоръчала за стартиране на нови начинания. Сатурн може да забави процесите, но със сигурност всичко започнато тогава ще бъде устойчиво, стабилно и продължително във времето.

Втората част на февруари е по-спокойната част от месеца, но целият период е подходящ за големи покупки, сключване на договорни отношения, започване на нов бизнес или работа, строеж, ремонти. Всичко ще започне да се случва по-бързо и лесно. Можем да си отдъхнем от ретроградния Марс, който заключваше всяка една наша активност цели 3 месеца. Зад гърба ни е и ретроградният Меркурий. Така, че февруари носи обещание за повече развитие и напредък. За да ни подготви за март – тогава, когато ще се случат важни небесни събития, които ще окажат значими промени по целия свят.
Така, че да се насладим на февруари.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

Сайт: https://astrohoroskopi.com