Прогноза месец август 2023 година

Август стартира с  Пълнолуние по оста Лъв – Водолей и ще постави въпросите за свързани със себеоценката и оценяването ни от околните. Заявяване на личните потребности може да не се хареса от колектива. Плутон, който е символ на колективната воля и масите и противостои на Слънцето, олицетворяващо индивидуалността. Тежестта на този аспект се увеличава и от квадратурата на Юпитер към него т.е. болезнени амбиции, търсене на престиж и авторитет на всяка цена.  Пълнолунието винаги увеличава интензитета на емоциите и по-сензитивните хора ще го изпитат с по-голяма сила.
Планетата на комуникацията Меркурий е в своя знак Дева, а това прави умът аналитичен и гъвкав, но притиснат от опозицията на Сатурн към себе си ограничава изречените думи. Хората трудно ще изразяват това, което мислят – или няма да виждат причина да го правят, или ще се страхуват да се заявят. Аспектът се задържа до 6 август и е добре да бъдем внимателни по време на път заради повреди в превозните средства. Разваляне на техника, забавяне или загуба на документация, грешки поради липса на информация – това са възможните проявления на аспекта. От 6 август почти до края на месеца Меркурий ще бъде в съвпад с Марс в Дева – активност на речта и мисленето, склонност към дебатиране и спорене, но и желание за утвърждаване в процеса на разговор. Юпитер поддържа двете планети с тригонален аспект, а това прави хората по-амбициозни и демонстриращи позиция на възгледите и избирателни в общуването.
Венера през целия август е в ретроградно движение, а това отваря темата за любовта и емоциите като цяло. Съветът ми е да не се създават нови романтични връзки, защото няма да издържат изпитанията времето, да не се сключва брак,  да не се правят естетически операции и да не се правят големи инвестиции. Уран прави напрегнат аспект към Венера, а това засилва желанието за романтика, но не дава устойчивост в отношенията. Желанието за притежания тип „от всичко по много“ също се засилва, но по-добре да се изчака. Ако планирате покупка на скъп имот например може да отложите за средата на септември.

На 8 август е втората квадратура на Луната и в дните около тази дата добре е да бъдем внимателни към здравето си – това се отнася особено към хората със сърдечно-съдови заболявания. На 16 август е Новолунието в Лъв. Двете светила са с точна опозиция със Сатурн и всяко ново начинание може да се забави във времето. Конфликт на тема „кой е шефът“ ще изостри отношенията.

Още една планета става ретроградна през август. Меркурий „ще тръгне назад“ от 23 август до 15 септември.

Какво да не правим през тези дни?:

  • Ако искате да си купите нов телефон/техника или автомобил /превозно средство, апартамент или къща не е сега моментът. Разгледайте оферти и съберете информация, но отложете самата покупка след като Меркурий „тръгне“ напред.
  • Не подписвайте договори!
  • Не отваряйте нови фирми, не започвайте нови инициативи. Използвайте тези дни за обмисляне на новите дейности. Организирайте ги в ума си. Изработете си ясна визия и след ретроградния Меркурий я осъществете реално.
  • Не планирайте хирургически интервенции и операции през този период освен ако не е спешно или животоспасяващо. Има голяма вероятност нещо да се обърка. Поставените диагнози често се оказват грешни, а операциите-неуспешни.

За родените на ретрограден Меркурий хора, това са дни, през които важни за тях въпроси получават разрешение и дори може да бъде в тяхна полза. Такива хора много по-лесно възприемат енергията на ретроградната планета, защото им е позната и интегрирана в съзнанието им. Затова не бива да се страхуват от задалите се ситуации в този период, но да действат с много разум и по-малко емоция.

Но все пак август е месецът на отпуските – предполага повече ваканционно настроение и весели емоции. Отдайте се на почивка и забавления. Важните дела могат да изчакат до септември – тогава всички планети ще започнат своя път „напред“ и ние ще ги последваме, заредени с ведро настроение и радост.
Честит август!

Астролог: Валентина Радиева- Маренова