Продължава акцията по засаждане на дървесна растителност в Поморие

Десет нови дръвчета са засадени в двора на СУ “Ив.Вазов” и градинката пред НЧ “Светлина 1939” в Поморие.

Три магнолии и четири червенолистни цъфтящи сливи вече красят двора на СУ „Иван Вазов” гр. Поморие (гимназиален етап на обучение). Възпитаниците на училището засадиха дръвчетата с много старание и обещаха, че ще се грижат за тях с любов.

Пространството зад НЧ „Светлина 1939” в кв. “Св. Георги” също стана по-приветливо, благодарение на две лески и червенолистна слива. Мястото за озеленяване бе избрано по инициатива на Общинската организация на хората с увреждания „Елпида”, чиито членове взеха и активно участие в процеса.

Всички дръвчета бяха осигурени от Община Поморие и засадени с помощта на работници от Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство”. Любопитни факти за предоставените растителни видове разказа директорът на предприятието Петко Стамболиев. В акцията се включиха кметът Иван Алексиев и председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Повод за свежите пролетни дейности бе Седмицата на гората, която от 1925 г. се отбелязва ежегодно в началото на месец април. Започнала като празник на залесяването, 97 години по-късно кампанията преди всичко цели да привлече повече хора в работата по опазване и подобряване на околната среда.

Още в средата на месец март Община Поморие стартира акция по засаждане на дървесна и храстова растителност, с цел подобряване състоянието на общинската зелена система. Дейностите обхващат и други населени места на територията на общината, като общият брой дървета и храсти, осигурени от общинския бюджет за озеленяване, надвишава 300 растения.