Професии, подходящи за представителите на зодия Рак или за хора със силна Луна в хороскопа

23472026_1934586703475123_5425236721551212502_n
Снимка: Данаил Димитров

Астрологията е наука, чийто инструментариум са планетите, които ние астролозите свързваме с определени  принципи и функции. Интерпретацията се състои в анализиране на тези принципи. В днешната статия става дума отново за зодия Рак и планетата, управител на Рака – Луната. Когато казвам силна Луна в хороскопа, имам предвид Луна в Рак, Луна в десети дом или Луна на Асцендента и първи дом, а също така и Асцендент Рак. Може да се допитате до астролог, който да определи силата на Луната според рождената ви карта.

Майчинство и всички функции, които извършва една майка –хранене, поене, завиване, подкрепа, разбиране, мекота, топлота ние отнасяме към Луната в хороскопа. Тази майчинска функция, изразена в професионална насоченост може да даде прекрасни готвачи, собственици на ресторант или хранителен магазин, винопроизводители, бармани, продавачи или доставчици на алкохол или храна. Способността на Раците да съчувстват ги прави прекрасни психолози, като често са привлечени от детската психология. Те умеят да подкрепят детето, да го успокоят и то да се чувства в безопасност. Така, че и педагогиката е подходящо професионално поприще за този воден знак. Жените Раци биха били щастливи дори и да не достигнат високи кариерни върхове. Те ще се чувстват успешни, когато родят дете и станат майки или се реализират като домакини.

Луната приема и отразява слънчевата светлина. Тя няма собствена такава и свети с чужда.Задържане, привличане, приемане това е ролята на нощното светило. Затова и професиите за Лунните хора са такива, в които не се налага да бъдат лидери или да ръководят, а такива, в които да подпомагат. Т.е. това са служби и дейности, които нямат висок социален статус, затова всички професии, в чиято основа лежи грижата за другите е много подходяща за тях – учителки в детската градина, медицински сестри, лелички, домакини, гувернантки, работници в детските интернати, детски домове, детегледачки.

Ракът е знак, който е дълбоко свързан с рода, семейството, нацията и корена си. Това е зодия, чийто представители дълго помнят миналото и не забравят от къде е тръгнал земния им път. Затова често имат влечение към историята и сред тях се срещат много историци, археолози.

Следва продължение…..

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/