Първо място за Черноморско злато за 12 – годишна ракия на Балкански фестивал

12- годишната ракия от серия „Бургас 63” на Черноморско Злато – Поморие спечели първо място в потребителския конкурс-дегустация, който се проведе в рамките на първия Балкански фестивал на ракията  в гр. София през месец октомври.

В продължение на три дни любителите на традиционната българска напитка имаха възможност да дегустират и научат повече за над 150 вида дестилати на производители от България, Турция, Гърция, Македония и Сърбия.  Черноморско Злато представи добре познати на пазара ракии, както и специални нови предложения, носещи характера на черноморския тероар, от който е брано гроздето: минерални нотки, финес и свежест, отличаващи ги от всички други на пазара.

В рамките на изложението потребителите оцениха едни от най-новите предложения на родните производители. Абсолютен фаворит в категорията „Ароматни гроздови ракии” с първо, второ и трето място стана Черноморско Злато.  12-годишната отлежала ракия получи първо място, а нейни подгласнички  станаха „Бургас 63“  Специална и Бургаска Мускатова. След като завоюва Сребърен медал на едно от най-престижните състезания в света – International Wine and Spirits Competition в Лондон,  12-годишната премиум ракия спечели сърцата и на българските потребители.

“Благодарим на хората за високите оценки. Стараем се да им предложим най-доброто, на което сме способни, и тяхното признание ни радва, мотивира ни да работим по създаването на нови качествени напитки, които да задоволят и най-претенциозния вкус”, споделя Джендо Джендов, директор на производството и създател на ракията “Бургас 63”.

Тайната на успехите на Златото се крие в  ценностите и културата на производство „нищо не е достатъчно добро”, които се развиват повече от 80 години. Само тези, които са виждали къде се произвежда „Бургас 63”, знаят, че тази ракия се дестилира на специална, направена по поръчка, дестилационна колона, която й придава така познатия характер. 12-годишната ракия „Бургас 63” съчетава букет от аромати на смокиня и акация с нотки на ванилия, придобити от отлежаването на винения дестилат в продължение на дванадесет години в дъбови бъчви, а последващото му лагеруване в десеттонни бъчви придава на тази ракия „неземна” хармония и мекота.

Постигнатите до момента отличия са само началото – с тази нова ръчно сътворена ракия Черноморско Злато изпраща стрелата на творческото си вдъхновение високо над сегашните стандарти на Бургас 63.