Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско, станали  на 1 септември, информира пресцентърът на ОД на МВР -Бургас:

На 01.09.т.г. около 14.00 ч. в района на кръговото кръстовище на Айтос, т.а. «ДАФ» с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 48- годишен карнобатлия / изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества – и двете проби са били отрицателни/, блъска движещия се в крайна дясна пътна лента и предприемащ маневра навлизане в средна лента без да се убеди, че пътя зад него е свободен електрически мотопед, управляван от 57 =годишен мъж от айтоското село Пирне, който загинал на място.

На 01.09.т.г. около 16.28 ч. на кръстовището на бургаските улици «Транспортна» и «Димитър Аврамов», лек автомобил «Фолксваген Кади», управляван от 32- годишен бургазлия при извършване на ляв завой отнема предимството и блъска правомерно пресичащия пътното платно по пешеходна пътека 87- годишен бургазлия, който с фрактура на първия пръст на десния крак, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 01.09.т.г. около 20.40 ч. в с. Славянци, общ. Сунгурларе, на ул. «Георги Димитров» до дом № 5 лек автомобил «Форд Фиеста», с бургаска регистрация, управляван от 18- годишна жена от Сунгурларе, движещ се от центъра към изхода на селото, при разминаване с насрещно движещ се автомобил блъска намиращата се на пътното платно 36- годишна пешеходка от с. Славянци, която с контузия на лакътната става и предмишницата на лявата ръка, без опасност за живота, е прегледана в сливенската болница и освободена за домашно лечение. След допускане на ПТП водачката напуснала местопроизшествието и е спряна от авто-патрул на Районо управление – Сунгурларе / тествана е за употреба на алкохол и упойващи или наркотични вещества, като двете проби са били отрицателни/.