Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

odmvr_BurgasНа 13.08.т.г. около 08.50 ч. в района на Ришкия проход, км. 54.600, лек автомобил «Дайхатцу Териос», с варненска регистрация, управляван от 74- годишен варненец, движещ се от Шумен към Карнобат, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост в условията на десен завой, губи контрол и се блъска в гумата на влекач «Мерцедес Акрос», с прикачено ремарке, с турска регистрация, управляван от 38- годишен турски гражданин. От ПТП пострадал водачът на лекия автомобил, който със счупено дясно бедро и политравматизъм на гръдния кош, е настанен за лечение в шуменската болница.

На 13.08.т.г. около 14.43 ч. в района на кръговото кръстовище на бургаските улици «Тодор Александров» и «Захари Стоянов», л.а. «Фолксваген Поло», с бургаска регистрация, управляван от 21 годишна бургазлийка,движейки се с несъобразена с характера и интензивността на трафика скорост, блъска в задната част л.а. «Сузуки Суифт», с бургаска регистрация, управляван от 47- годишен мъж от с. Момина църква, общ. Средец, изчакващ за включване в кръговото кръстовище. От ПТП леко пострадала 47 -годишната пътничка в л.а. «Сузуки», която е прегледана на място и освободена за домашно лечение.

На 13.08.т.г. около 15.41 ч. на пътя Бургас – Средец, км. 81+200 – разклона за с. Черни връх в посока с. Константиново, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела и преобръщайки се по таван на пътното платно, л.а. «Пежо 307», с бургаска регистрация, управляван от 46- годишна бургазлийка. От ПТП пострадала пътуващото на задната седалка шест годишно момиченце от Бургас, което с контузия на коремната стена, е прегледано в УМБАЛ – Бургас и освободено за домашно лечение.

На 13.08.т.г. около 18.30 ч. на кръстовището на ул. «Никола Петков» и бл. 39 в ж.к. «Изгрев», автобус «Соларис», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 53- годишен мъж от с. Изворище, спира рязко, в резултат на което на пода в автобуса пада 68- годишна бургазлийка, която с контузия на стъпалото, е прегледана и освободена за домашно лечение.

На 14.08.т.г. около 12.30 ч. на входа на Сунгурларе в посока от с. Черница, км. 7+5, лек автомобил «Ланд Роувър Дефендер 90», със сливенска регистрация, управляван от 33- годишен мъж от с. Ябланово, не спира на пътен знак «СТОП», като блъска движещия се по път с предимство лек автомобил «Шкода Октавия», с румънска регистрация, управляван от 52 годишен румънски гражданин. С румънския автомобил се придвижвали още : съпругата на водача – 52 годишна жена от Румъния, втора 52 годишна румънка и 15 годишната й дъщеря. От инцидента пострадала втората 52 годишна румънка, която с контузия на главата, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 15.08.т.г. около 01.11 ч. на кръстовището на бургаските улици «Тодор Александров» и «Спортна», поради движение с несъобразена с пътните условия скорост и употреба на алкохол от страна, самостоятелно катастрофира, блъскайки се челно в осветителен стълб, л.а. «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 54- годишен несебърлия. Водачът получил охлузвания в областта на главата, прегледан е на място, но отказал настаняване в болнично заведение. Тестван е с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел 2,50 промила.

На 15.08.т.г. около 05.30 ч. на пътя Бургас – кв. «Сарафово», км. 224+0, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела и излизайки извън платното за движение, лек автомобил «Ауди А 8», със софийска регистрация, управляван от 26 -годишен бургазлия, с който се придвижвал и негов 23 приятел, също от Бургас. И двамата не са пострадали от пътния инцидент. От катастрофита са причинени значителни материални щети по пътната инфраструктура, като частично или изцяло са разкъсани над 13 свързващи елемента по обезопасителната мантинела. Водачът е тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества, като двете проби са били отрицателни.

На 15.08.т.г. около 05.50 ч. на ул. «Морски звуци» в с. Равда, общ. Несебър, срещу ресторант «Каса Делмар», поради техническа неизправонст по време на движение / блокаж на преден спирачен барабан/, самостоятелно катастрофира електрическа триколка, управлявана от 15- годишен младеж от с. Равда. От ПТП пострадал возещия се зад водача 14- годишен пътник от с. Равда, който получил контузия на дясната ръка.

На 15.08.т.г. около 12.27 ч. на бургаската улица «Проф. Яким Якимов» срещу бл. 37 в к-с «Славейков» в посока бул. «Стефан Стамболов», лек автомобил «Опел Астра», с пловдивска регистрация, управляван от 30 -годишна жена от Пловдив, поради неспазване на дистанция, блъска намаляващия скоростта си отпред автомобил «Фолксваген Туарег», с хасковска регистрация, управляван от 45- годишен бургазлия, а той от своя страна блъска намиращия се пред него лек автомобил «Фолксваген Кади», със софийска регистрация, управляван от 44- годишен софиянец. От ПТП пострадала водачката на лекия автомобил «Опел Астра», която с контузия на гръдния кош, е прегледана и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.