Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти през вчерашния ден съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 12.10.т.г. около 10.21 ч. на кръстовището на пътя София – Карнобат – Бургас и Карнобат – Шумен, л.а. «Пежо 307», с бургаска регистрация, управляван от 45- годишен мъж от с. Везенково, не спира на пътен знак «СТОП» и отнемайки предимството блъска странично правомерно движещия се по път с предимство мотоциклет «Кавазаки», управляван от 52 -годишен бургазлия. От ПТП пострадал мотоциклетистът, който с контузия на дясното коляно, е прегледан в карнобатската болница и  освободен за домашно лечение.

На 12.10.т.г. около 15.55 ч., на около 1 км. преди табелата Средец в посока Бургас, поради движение с несъобразена с атмосферните условия и състоянието на пътя скорост / в условията на ляв завой/ и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътното платно, лек автомобил «Ауди 80», с габровска регистрация, управляван от 19 -годишен мъж от Средец / стаж, като водач 6 месеца/. От ПТП пострадали тримата спътници на водача : 17- годишно момиче от Средец / получила травми на гръдния кош и фрактура на лявата ключица, настанена е за лечение в УМБАЛ – Бургас/, 16 -годишен младеж от Средец / получил фрактура на прешлена, настанен за лечуние в УМБАЛ – Бургас/ и 17- годишно момиче от Средец / настанено в болница «Сърце и мозък» с фрактура на прешлена и контузия на гръдния кош/ и водача на автомобила, който с контузия на лявото рамо, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 12.10.т.г. около 13.55 ч. на пътя София – Карнобат – Бургас, км. 444+680 м., възниква самостоятелен пътен инцидент с материални щети с л.а. «Дачия Логан», с бургаска регистрация, управляван от 53 -годишен бургазлия. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 2,71 промила. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 12.10.т.г. около 18.12 ч. на бургаската улица «Захари Стоянов», до магазин «Кауфланд», л.а. «Фолксваген Пасат», със софийска регистрация, управляван от 47- годишен бургазлия блъска неправомерно движещия се по пътен участък за пешеходци 68 годишен бургазлия, управляващ индивидуално електрическо превозно средство / триколка/. От ПТП пострадал водачът на триколката, който получил общи травми, но отказал да бъде отведен за преглед в УМБАЛ – Бургас.