Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти през вчерашния ден съобщи пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 27.10.т.г. около 08.46 ч. на ул. «Жечка Карамфилова», на 50 м. преди бургаския квартал «Черно море», поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира велосипед, управляван от 40 -годишен бургазлия. Велосипедистът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 0,68 промили. 40 -годишният мъж пострадал вследствие на падането от велосипеда и е откаран в УМБАЛ – Бургас с открита рана на главата, но отказал хоспитализация.

На 27.10.т.г. около 11.40 ч. на пътя Карнобат – с. Житосвят, км. 6+100 м., поради движение с несъобразена с характера и интензивността на трафика скорост, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътното платно, л.а. «Дачия Сандеро», с бургаска регистрация, управляван от 80 -годишна жена от Карнобат, която с контузия на шията и съмнение за фрактура на шиен прешлен, е настанена за лечение в отделението по неврохирургия към УМБАЛ – Бургас.

На 27.10.т.г. около 11.50 ч. на пътя Карнобат – Айтос, км. 463+200 м. / преди заведение «Бекира»/, поради движение с несъобразена скорост в условията на продължителен наклон при спускане и загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно, блъскайки четири дървета и преобръщайки се в крайпътната канавка т.а. «Ивеко» с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 41- годишен мъж от с. Крумово Градище, общ. Карнобат. От инцидента водачът на товарния автомобил загинал на място.

На 27.10.т.г. около 17.40 ч. на пътя Бургас – с. Дебелт, на около 100 м. преди начало на  селото, поради загуба на контрол в условията на десен завой, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно, лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 60- годишна жена от с. Маринка, която с охлузвания по ребрата, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 27.10.т.г. около 18.30 ч. на пътя София – Каронбат – Айтос, км. 462+ 500 м. / при движение от Карнобат към Айтос/, л.а. «Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 42 -годишен бургазлия, поради неспазване на дистанция, застига и блъска намаляващия скоростта си л.а. «Фолксваген Поло», с бургаска регистрация, управляван от 29 -годишен мъж от руенското село Зайчар. «Фолксваген»-ът вследствие на удара блъска движещия се пред него л.а. «Мерцедес С 500», с бургаска регистрация, управляван от 33- годишен мъж от сунгурларското село Климаш, след което напуска пътното платно и се блъска в крайпътна канавка. От ПТП пострадали пътуващите в л.а. «Фолксваген»: 24- годишна жена от с. Зайчар / пътуваща на предна дясна седалка, настанена за лечение в болница «Сърце и мозък» с фрактура на таза, без опасност за живота/ и 19 годишен младеж от с. Зайчар / пътуващ на задната седалка, прегледан в болница «Сърце и мозък» – Бургас и освободен за домашно лечение с повърхностни рани/.

На 27.10.т.г. около 19.40 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 315+900, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в отводнителна канавка, лек автомобил «Опел Мока», с бургаска регистрация, управляван от 42 -годишна бургазлийка, която със световъртеж, е настанена за наблюдение в неврологично отделение на УМБАЛ – Бургас.

На 27.10.т.г. около 21.48 ч. на ул. «Захари Зограф» до дом №119 в кв. «Долно Езерово», поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно, индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 36- годишен бургазлия. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 2,05 промили. Бургазлията получил от инцидента контузия на главата, фрактура на носа и разкъсна рана на десния клепач / прегледан е в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, без опасност за живота/.