Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти през уикенда съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 28.10.т.г. около 15.22 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 351+8, в посока от София към Бургас, поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира, излизайки извън платното за движение и блъскайки предпазната мрежа и шест бетонни кола, л.а. «Мерцедес B 180 CDI“, със софийска регистрация, управляван от 52- годишна софиянка, която с едно счупено ребро и сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 28.10.т.г. около 20.55 ч. по пътя Бургас – Малко Търново, км. 308+8 / в близост о с. Стоилово/, поради движение с несъобразена скорост при разминаване л.а. «Санг Йонг Корандо», с бургаска регистрация, управляван от 80 -годишен мъж от Малко Търново се блъска в крайпътната мантинела, като от удара преминава в лентата за насрещно движение и допуска ПТП с правомерно движещия се в посока Бургас л.а. «Мерцедес GLI 350 D», с варненска регистрация, управляван от 48 -годишен мъж от Варна. От ПТП пострадали пътуващите в л.а. «Мерцедес» – 44 -годишен варненец / пътуващ на предна дясна седалка/ и 71 -годишен мъж от Провадия / пътуващ на задната дясна седалка/, които с натъртвания в областта на врата и горните крайници, са прегледани в УМБАЛ – Бургас и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

На 29.10.т.г. около 15.00 ч. на пътя между руенските села Череша – Вресово, л.а. «Мерцедес ML 320», със силистренска регистрация, управляван от 58- годишен мъж от Дулово при разминаване се сблъска с мотоциклет «Ямаха», с шуменска регистрация, управляван от 29 -годишен мъж от шуменското село Никола Козлево, който с фрактура на дясната подмишница и разкъсни рани, без опасност за живота, е настанен за лечение в болница «Дева Мария».

На 29.10.т.г. около 19.00 ч. на кръстовището на бургаските улици «Стефан Стамболов» и «Лазар Маджаров», водачът на л.а. «Пежо 308», с бургаска регистрация – 54- годишен бургазлия не спира на пътен знак «СТОП» и отнема предимството на автобус «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 49- годишен бургазлия, който рязко намалил скоростта си, в резултат на което на пода в автобус паднала 54 -годишна бургазлийка / пътничката с контузия на лявата ръка, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение/.

На 30.10.т.г. около 17.00 ч. на пътя Елхово – Средец, км. 66+600 в посока Средец, поради загуба на контрол в условията на десен завой, самостоятелно катастрофира, излизайки извън платното за движение мотоциклет «Ямаха», с бургаска регистрация, управляван от 49 -годишен бургазлия, който с фрактура на три ребра, е настанен за наблюдение в хирургично отделение на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.