Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти през уикенда, станали в Бургаско съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 11.11.т.г. около 17.45 ч. в района на кръстовището на карнобатските улици «Граф Игнатиев» и «Москва» / в условията на дъжд и мокра пътна настилка/ л.а. «Мерцедес А 140», с кърджалийска регистрация, управляван от 58- годишен карнобатлия, навлизайки в кръстовището с несъобразена скорост блъска неправилно пресичащата пътното платно 57 -годишна пешеходка от Карнобат, която с фрактура на лявата подбедрена кост, е настанена за лечение в болница «Сърце и мозък» в Бургас, без опасност за живота.

На 11.11.т.г. около 20.00 ч. на бургаската улица «Гладстон» / в условията на дъждовно време/ л.а. «Мерцедес 200 Е», с бургаска регистрация, управляван от 55- годишен бургазлия, блъска внезапно навлязлата и неправилно пресичащата пътното платно 30- годишна пешеходка от Септември, която с натъртен таз, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На 12.11.т.г. около 00.10 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 178.200 км с посока на движение към Бургас, поради движение с несъобразена с атмосферните и пътни условия скорост / дъжд и мокра пътна настилка/ самостоятелно катастрофира л.а. «Рено Клио», с бургаска регистрация, управляван от 20- годишен бургазлия. От ПТП пострадала неговата 22 -годишна спътничка от Бургас, която с охлузни рани в областта на главата, е прегледана от медицински екип и освободена, без опасност за живота.

На 13.11.т.г. около 01.35 ч. в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас починал 39 годишен айтозлия – водач на мотоциклет «Сузуки СВ 1000 С», с бургаска регистрация, самокатастрофирал, поради движение с несъобразена скорост в условията на ляв завой, блъскайки се в крайпътно дърво по пътя Айтос – с. Малка поляна около 16.20 ч. на 05.11.т.г. Причина за смъртта са получените травматични увреждания от тежката катастрофа, след която 39 -годишният водач бил настанен за лечение в отделението с диагноза «политравматизъм», с опасност за живота.

На 13.11.т.г. около 16.30 ч. в района на първото кръстовище на Сунгурларе / между пътищата с. Горово – с. Мъдрино и с. Лозарево – с. Пъдарево/, лек автомобил «Опел Корса», с турска регистрация, управляван от 52- годишна жена от Шумен, не спира на пътен знак «СТОП» и отнема предимството на правомерно движещия се л.а. «Фиат Типо», със софийска регистрация, управляван от 50- годишен мъж от Стара Загора, движещ се от с. Черница към Сунгурларе. Л.а. «Фиат» блъска странично л.а. «Опел», като от инцидента пострадала пътуващата на задната седалка в л.а. «Опел» 71 -годишна жена от Шумен / майка на водачката/, която е настанена за лечение в болница «Дева Мария» – Бургас, където починала от нараняванията си.