Пътни инциденти в Бургаско

odmvr_BurgasЗа пътните инциденти в Бургаско през почивните дни съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 27.08.т.г. около 05.11 ч. по пътя Созопол – Бургас, км. 5+200, непосредствено преди разклона за парк Росенец, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и мъгла/, при навлизане в десен завой самостоятелно катастрофира, преобръща неколкократно, а впоследствие и блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. «Фолксваген Голф», с врачанска регистрация, управляван от 29 -годишен мъж от Бяла Слатина, който починал в линейката на път за болницата. Неговата 23- годишна спътничка от Бургас с диагноза «политравматизъм», с опасност за живота, е настанена за лечение в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас. Около 09.10 ч. в същата пътна отсечка, л.а. «Форд Мондео», със софийска регистрация, управляван от 46 годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, се блъска в лявата пътна мантинела, отклонява се вдясно и блъска полицейския автомобил «Опел Вектра», с бургаска регистрация, ползван от служителите на сектор «Пътна полиция» към ОДМВР – Бургас, обслужващи първата катастрофа.

На 27.08.т.г. около 12.56 ч. по пътя Бургас – с. Твърдица, в района до пречиствателната станция на Община Бургас, л.а. «Форд Фокус», с бургаска регистрация, управляван от 52- годишен мъж от с. Тръстиково, общ. Камено, поради движение с несъобразена с релефа на пътя скорост, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска челно движещия се там л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 42- годишен бургазлия. От ПТП двамата водачи пострадали леко, като са прегледани в УМБАЛ – Бургас и освободени за домашно лечение.

На 27.08.т.г. около 19.20 ч. на кръстовището на  ул. «Никола Попов» и пътя за Елхово, 32- годишна велосипедистка от Средец отнема предимството на лек автомобил «Фолксваген Голф», с ямболска регистрация, управляван от 34 -годишна бургазлийка, като възниква пътен инцидент, от който пострадала велосипедистката / същата е прегледана и настанена в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

На 27.08.т.г. около 19.30 ч. на ул. «Св. Власий» в Свети Влас, лек автомобил «Мерцедес А 170», с бургаска регистрация, управляван от 84 годишен мъж от Свети Влас отнема предимството и блъска мотоциклет «Бенели Торнадо Накет Т 125», с бургаска регистрация, управляван от 19 годишна несебърлийка, която получила контузни рани от лявата страна в областта на гърдите, ръката и крака, но е без опасност за живота / прегледана и освободена за домашно лечение/. След допускане на ПТП водачът на л.а. «Мерцедес» напуснал местопроизшествието и е издирен допълнително.

На 28.08.т.г. около 19.20 ч. на пътя Малко Търново – Звеззец – Бургас, км. 312+200 в посока Бургас, поради движение с несъобразена с релефа на местността скорост, самостоятелно катастрофира, излизайки вдясно извън платното за движение, мотоциклет «Ямаха», с бургаска регистрация, управляван от 21- годишен созополчанин,който с диагноза «политравматизъм», в травматичен шок, със счупен десен крак и натъртване по тялото, е настанен за лечение в «Шокова зала», без опасност за живота.

На 29.08.т.г. около 13.10 ч. на пътя Варна – Бургас, км. 221 в посока Бургас, лек автомобил «Фолксваген Туран», с пазарджишка регистрация, управляван от 41- годишен мъж от пазарджишкото село Сърница, поради неспазване на дистанция, блъска отзад лек автомобил «Ситроен С 4», със софийска регистрация, управляван от 41 -годишен софиянец, който вследствие на удара отскача напред и блъска лек автомобил «Ауди А 6», с пазарджишка регистрация, управляван от 41- годишен мъж от Пещера. От ПТП пострадала пътуващата в лекия автомобил «Ситроен» 69- годишна софиянка, която с болка вляво на гръдния кош, без телесни повреди, е оставена за наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

На 29.08.т.г. около 10.09 ч. на пътя София – Карнобат – Айтос – Бургас, км. 482+200, в района на разклона за Българово, лек автомобил «Тойота Рав-4», с пловдивска регистрация, управляван от 54- годишен пловдивчанин не спира на пътен знак «СТОП» и отнемайки предимството на правомерно движещия се в права посока лек автомобил «Форд Фокус», с бургаска регистрация, управляван от 38 годишен ямболлия, допуска ПТП с него. От пътния инцидент пострадали : водачът на л.а. «Форд Фокус» и неговата спътница /получили леки контузии, прегледани в УМБАЛ – Бургас и освободени за домашно лечение/.

На 29.08.т.г. около 20.50 ч. на ул. «Цар Симеон» до хотел «Свети Влас» в Свети Влас, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира триколесно моторно превозно средство с ел. двигател, без регистрационна табела, управлявано от 20- годишен мъж от благоевградското село Теплен, който със счупен глезен на десния крак, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ . Бургас.

На 30.08.т.г. около 00.40 ч. в центъра на с. Баня, общ. Несебър, т.а. «Форд Транзит», с английска регистрация, управляван от 33 годишен мъж от с. Баня, при извършване на маневра блъска мотоциклет «Триумф Рокет», с руска регистрация, паркиран пред хранителен магазин. От ПТП са настъпили единственно материални щети по мотоциклета. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел – 2,56 промила. Задържан е за срок до 24- часа. Работата по случая продължава.