Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 23.12.м.г. около 20.17 ч. на бургаската улица «Стефан Стамболов» №77, л.а. «БМВ 340 Х Драйв», с бургаска регистрация, управляван от 24 годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с характера и интензивността на трафика скорост, застига и блъска отзад движещия се пред него л.а. «Фолксваген Венто», с бургаска регистрация, управляван от 31- годишен айтозлия, който впоследствие е откаран в УМБАЛ – Бургас и настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» с мозъчно сътресение, без опасност за живота. В деня на местопроизшествието участниците в пътния  инцидент отказали да бъдат хоспитализирани и впоследствие след изписването на айтозлията и представянето на медицински документи, катастрофата от «ПТП с материални щети» се преобразува в «ПТП с пострадал».

На 25.01.т.г. около 02.00 ч. на пътя Бургас – Малко Търново, км. 269+800, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, излизайки частично вдясно извън пътното платно в заснежения банкет и преобръщайки се по таван в крайпътните храсти и дървета, л.а. «Сеат Ибиза», с бургаска регистрация, управляван от 27- годишен айтозлия, който е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 25.01.т.г. около 12.55 ч. на бургаската улица «Янко Комитов» № 6 /кръстовището пред Mall «Галерия»/, полицейски автомобил «Грейт Уолл-Ховер Х 6», със софийска регистрация, управляван от 22 -годишна полицейска служителка от Второ Районно управление – Бургас, с включени звуков и светлинен сигнал, извършва обратен завой, като допуска ПТП с правомерно движещия се по ул. «Янко Комитов» л.а. «Шкода Октавия», с бургаска регистрация, управляван от 49 -годишен бургазлия. От ПТП «Шкода»-та отскача и се блъска в светофарен стълб. От пътни инцидент са нанесени единствено материални щети. Работата по случая продължава.

На 25.01.т.г. около 16.22 ч. на кръстовището на улиците «Захари Стоянов» и «Отец Матей Миткалото» в к-с «Меден рудник», л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 50 -годишен бургазлия, отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходната пътека 42- годишна бургазлийка, която с болки в областта на прасеца и рамото, без опасност за живота, е прегледана и освободена за домашно лечение.