OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Работна среща за популяризиране на Античната куполна гробница в Поморие

„Античната куполна гробница в Поморие е обект с огромен потенциал и именно затова бе един от символите на кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм, която реализирахме през миналата година“, подчерта Николина Ангелкова на работна среща в Поморие. Днес министър Николина Ангелкова и кметът на община Поморие Иван Алексиев посетиха архитектурния шедьовър и разговаряха с директора на музея Антон Карабашев. Министърът на туризма разгледа обекта, запознавайки с възможностите, които прилежащото пространство предлага. Обсъдиха  се варианти за бъдещото стопанисване и реклама на мястото. Те единодушно се обединиха около идеята, че посещаемостта на паметника може да бъде повишена не само чрез укрепване на уникалната му архитектура, но и чрез възстановка на различни обичаи и ритуали на древните траки

„Имате пълната подкрепа на Министерството на туризма и моята лична ангажираност, за да превърнем този обект в един от символите на културно-историческия туризъм на Черноморието“, каза министър Ангелкова. Тя акцентира, че за първите 6 месеца на годината Област Бургас е посрещнала над 286 хил. чуждестранни туристи и ако рекламата и услугите на обекта са по-разнообразни, може да реализира още по-добри резултати.

Античната куполна гробница е истински шедьовър на древната архитектура. Уникалният археологически паметник  в Поморие  е сред най-посещаваните културно- исторически обекти в общината.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA