Радан Кънев застава начело на Реформаторския блок

Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще оглави Реформаторския блок след броени дни, твърди „Стандарт”. Десните ще обявят официално решението си около Ивановден, а до края на януари партиите в блока ще се излъчат и общо ръководство. Единственото известно засега е, че говорител на обединението ще бъде д-р Петър Москов, настоящ зам.-председател на ДСБ.

Водач на листата на Реформаторският блок за европейските избори ще бъде лидерът на „България на гражданите” Меглена Кунева. Листата ще бъде представена в началото на март.

В края на миналата година Реформаторският блок подписа политическото споразумение. От името на „Синьо единство” подписи там положиха Петър Славов и Мартин Димитров, но членовете на Управителния съвет Александър Маджиров, Димитър Иванов, Емил Йорданов, Маргарита Бойчева, Христо Панчугов скочиха срещу споразумението с ДСБ.

Междувременно предрешената евролиста стана причина Надежда Нейнски да се отдръпне от реформаторите. Тя е настояла за състезателен режим при подреждането на списъка с кандидатите за евродепутати.

СДС, ДСБ, „Синьо единство” и „България на гражданите” са партиите от бъдещия съюз.

В края на януари хората на Надежда Нейнски се събират на национална конференции, на която ще решат ще остане ли партията им сама за евроизборите, или ще търси нова коалиция. Като евродепутат, Нейнски е с добри позиции в ЕНП и слухове вече я свързват с листата на ГЕРБ./КРОСС/