Разбиха наркоплантация край село Бата

Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов и административният ръководител на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова дадоха брифинг по повод разбитата вчера наркоплантация край село Бата, община Поморие. Канабисът е  бил засят на площ от 4 декара, а стойността на произведената марихуана възлиза на 1 милион лева.

“Фермерът” е пенсионираният моряк  Тодор  Стаматов от Бургас, на когото скоро престояла “жътва”. Той  е добре познат на полицията, задържан е и през 2019 година за същото деяние.

61-годишният мъж е арестуван за 72 часа и се очаква Районната прокуратура в Поморие да внесе искане за постоянното му задържане.

„Лицето е криминално проявено, спрямо него е предявено  обвинение за това, че е засял и отглеждал нива с растения с високорискови наркотични вещества. За това престъпление законодателството предвижда ефективна присъда от 2 до 5 години и глоба в размер от 5 до 10 хиляди лева“, каза прокурор Мария Маркова.

Ст. комисар Емил Павлов обясни, че зад разкриването на престъплението стои няколкомесечна работа на служителите от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас. От месец април до вчерашния ден те работили активно, за да разкрият случая.