Разкрити престъпления

На 27.01.т.г. около 09.00 ч. в Участък – Каблешково към Районно управление – Поморие е получено съобщение от 64- годишна жена от Каблешково за това, че от наследствения й имот, разположен на ул. «Марица» в града, е извършена кражба на четири метални елементи от оградна конструкция. В резултат на бързите полицейски действия е констатирано, че извършител на деянието е криминално проявеният Й.А., 32 -годишен от Каблешково / вещите – обект на престъплението са намерени и иззети/, съобщават от полицията. Установено е, че Й.А. в съучастие с 30 -годишния Д.А. от Каблешково са извършители на кражбата на два кабела за електрожен с дължина 25 м., два бойни чука с тегло от по 5 кг., ел. удължители с обща дължина 75 м. и трифазен ел. удължител с дължина 50 м., осъществена, чрез счупване на прозорци, от ремонтни работилници, разположени в стопанския двор на земеделската кооперация в Каблешково. По случаите са образувани бързи полицейски производства.
На 27.01.т.г. около 08.00 ч. служители от Районно управление – Поморие извършили претърсване в дома на криминално проявения А.М., 24- годишен от с. Страцин, като намерили и иззели 11 хапчета и пликче с бяло прахообразно вещество, реагирали при извършеният полеви нарко-тест на амфетамин. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.
На 28.01.т.г. около 01.00 ч. в землището на с. Медово, общ. Поморие, служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка л.а. «Ауди А 4», с бургаска регистрация, управляван от 36 -годишния М.А. от с. Припек, общ. Руен, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.21 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.