Ректорът на Университет „Проф.д-р Асен Златаров“ гостува в Поморие и представи възможностите за обучение

Ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ професор д-р Бозов и помощник-ректорът професор Турманова гостуваха в сградата на Община Поморие. Целта на срещата бе да бъдат представени деветте нови специалности, разкрити в 60-годишното висше учебно заведение, както и възможностите за прием и кариерно развитие. Срещата, наименувана „Академично междучасие“, се проведе в присъствието на ученици и директори на местните училища, които с интерес се запознаха с предлаганите от университета ресурси. Следващата стъпка, която би подпомогнала бъдещите студенти при вземане на решение къде да продължат своето образование, е „Академичен час“, провеждан на място в университета.

„Винаги сме готови да съдействаме и да осигурим зала в Поморие или транспорт до Бургас, за да може повече младежи от общината да бъдат консултирани и улеснени в избора си на учебно заведение и на професия“, заяви кметът Иван Алексиев.

От презентацията на професор д-р Бозов и професор Турманова стана ясно, че висшето училище предлага широк спектър от специалности и отлична материална база. „Опитваме се да бъдем в крак с нишите, които се отварят, и със специалистите, от които има нужда нашият регион“, сподели професор Севдалина Турманова.

Професор Бозов благодари за приятелското отношение и увери, че такова ще получат и бъдещите студенти, защото целта на съвременното обучение е институции, преподаватели и обучаеми да бъдат в отлична комуникация и взаимодействие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *