Решения от 28-то извънредно заседание на Общински съвет- Поморие

Решения от 28-то извънредно заседание на Общински съвет- Поморие, проведено на 9.11.2021 г.

obs-pm-2021По т.1. от дневния ред: „ОС-723/03.11.2021г.- Докладна записка от Иван Алексиев – Кмет на Община Поморие, относно кандидатстване на Община Поморие с проектно предложение по Открита покана №3 „Климат” BGENVIRONMENT-4.004, Резултат 4: „Повишена способност на местните общности да намаляват емисиите и да се адаптират към променящия се климат” по Програма „ Опазване на околната среда и климатични промени”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021г.” с 16 гласа „за”, 0 гласа „въздържали се”, 0 гласа „против” от 16 присъстващи общински съветници се прие следното

Р Е Ш Е Н И Е

643/09.11.2021г.

1.На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 и ал. 2 от ЗМСМА Общински съвет – Поморие дава съгласие за кандидатстване с проектно предложение на Община Поморие по Открита покана №3 „Климат“ BGENVIRONMENT-4.004,Резултат 4: „Повишена способност на местните общности да намаляват емисиите и да се адаптират към променящия се климат“ по Програма: „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г., съгласно утвърдени Насоки за кандидатстване по Поканата за представяне на проектни предложения.

2.Общински съвет – Поморие дава съгласие за сътрудничество с партньор – Pirin Holding AS, с цел съвместно изготвяне и подаване на проектно предложение.

3.Общински съвет – Поморие дава съгласие Кметът на Община Поморие да предприеме и извърши всички необходими правни и фактически действия, в това число да вземе всички необходими решения в границите на своите правомощия, относно подготовката и комплектуването на проектно предложение, при спазване указанията на насоките за кандидатстване по Открита покана №3 „Климат“, Резултат 4: „Повишена способност на местните общности да намаляват емисиите и да се адаптират към променящия се климат“ по Програма: „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

4.Общински съвет – Поморие допуска на основание чл.60, ал.1 от АПК предварително изпълнение на настоящото решение въз основа на следните мотиви: Необходимост да бъдат защитени особено важни обществени интереси, като от закъснението на изпълнението, поради изключително кратките срокове за кандидатстване по програмата, може да последва значителна или трудно поправима вреда.