Рождественски богослужения и коледни трапези в Поморие

Празничните песнопения в прослава на Христос, чието рождение озари света със светлината на познанието, огласиха тържествените литургии в поморийските храмове

Рождественските богослужения и коледните трапези в Поморие  на Кафе „Кораба“ и пред НЧ „Светлина 1939“ събраха много хора и техните надежди и пожелания за Коледа.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев поднесе своите благопожелания с думите: „В днешния прекрасен празничен ден, в най-светлия и най-семейния християнски празник, нека си пожелаем повече топлина и уют в домовете ни, повече доброта в сърцата и душите ни и повече слънчеви и усмихнати дни.  Желая на всички много здраве, щастие, благоденствие, много любов и вяра. Честит празник на имениците! Бъдете здрави“.

Част от програмата на празника бяха Дамски хор „Благовестие“ с диригент Йорданка Туджарова,  Танцов клуб „Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов,  Групата за автентичен фолклор „Здравец” с ръководител Петка Златинова, Фолклорна група „Пей сърце” с ръководител Касандра Димитрова и дуетът Стойка Лазарова и Добринка Иванова.

Снимки: Община Поморие