Сдружение „Европа и Ние” организира кръгла маса

Сдружение „Европа и Ние” организира Кръгла маса на тема: „Компостирането на селскостопански отпадъци – възможности и ползи“, която ще се проведе на 30.05.2014 г. от 09.00 ч. в Здравница „СанМарина” гр. Поморие (бившия Център „Свети Георги“, ул. „Търговска“ № 5).

Мероприятието се реализира в рамките на проект «Съвместна промоция на компостирането на селскостопански отпадъци – AGROCOMP», финансиран с помощта на Европейския Съюз чрез трансграничната програма по ИПП България – Турция CCI номер 2007CB16IPO008. Проектът се изпълнява от Сдружение „Европа и Ние”, в партньорство със Селскостопанската камара на Пънархисар, Република Турция.

По време на събитието ще се представят резултатите от проведените проучвания за идентифициране на земеделските стопани, генериращи големи количества селскостопански отпадъци на територията на двете целеви общини – Поморие и Пънархисар, както и ще се представят подбраните земеделски стопанства, в които да се монтират демонстрационните платформи за компостиране. Ще се обсъждат конкретни мерки за подобряване на местните политики в сферата на околната среда и селското стопанство, ще се формират Групите за наблюдение на процеса на компостиране, които ще функционират на територията на двете целеви общини – Поморие и Пънархисар.

Сдружение „Европа и Ние” отправя покана към хората, желаещи да вземат участие в мероприятието, за да се допринесе за подобряване на местните политики в сферата на опазване на околната среда и за популяризиране на инициативата.