Седмицата на гората в Поморие

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Заместник-кметът Илия Джингов, инж. Станимир Кушев – Директор на Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” и Динка Туджарова – ръководител дейност „Озеленяване” в предприятието, засадиха пет нови екзотични дръвчета в озеленените площи  на крайбрежния булевард „Яворов” в гр. Поморие, по повод Седмицата на гората.

Инициативата е част от кампанията „Поморие – моят зелен град” в която на мястото на всяко отстранено дърво ще се засаждат поне две нови. Първи в кампанията се включиха учениците от  училище „Иван Вазов” гр. Поморие, като в училищния двор те засадиха 9 дръвчета на мястото на отстранените три акации, които представляваха опасност за децата.    Учениците от ОУ „Христо Ботев” гр. Поморие поеха грижата за девет нови дръвчета в парка до НЧ „Светлина 1939”, които засадиха на мястото на едно отстранено старо дърво и за 9 дръвчета, засадени в двора на училището, след като бяха отстранени от района на пречиствателната станция, поради предстоящата й реконструкция. Грижа за 16 дръвчета в двора на училището имат и учениците от ОУ „Христо Ботев” гр. Ахелой.

От началото на годината досега, във всички населени места на община Поморие са засадени общо над  1490 бр. декоративни храсти и 593 бр. декоративни дървета.  В град Поморие служителите от ОП „ОГСС” засадиха 70 бр. иглолистни храсти и дървета, 27 бр. бързорастящи дървета от вида пауловния, индийски люляк и цезалпиния, и 1150 храсти от вида лигуструм.

Засаждането на нови дървета и  храсти ще продължава,  така че да се обнови и подмлади съществуващата декоративна растителност, която със своя естетичен вид допринася община Поморие да стане по-зелена и по-красива.