Собственик на куче го погребва живо

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление „Полиция” – Бургас по отношение на сигнала за нехуманно отношение към куче, заровено в земята до главата, в района на каптажа на ВИК – Бургас в землището на с. Брястовец, е установен извършителят на деянието. Това е 83- годишният Ц.Б. от с. Брястовец – собственик на кучето.
Припомняме, че на 11.02.т.г. около 13.00 ч. в Пето Районно управление „Полиция” – Бургас бе получено съобщение от кметския наместник на с. Брястовец за това, че на 04.02.т.г. случаен гражданин открил в землището на селото в близост до каптажа заровено в земята до главата куче, което било жълто на цвят и от неизвестна порода. Впоследствие животното е извадено от пръстта и транспортирано от неправителствена природозащитна организация до бургаска ветеринарна клиника, където починало.
Полицейските служители провели множество мероприятия, като по безспорен начин установили, че кучето е закопано от собственика му – 83 годишния Ц.Б. от с. Брястовец. По думите му, животното било старо и щяло да умре в скоро време, поради което той изкопал дупка в земята и го заровил превантивно, оставяйки го да диша до смъртта си.
Материалите по преписката, образувана в Пето Районно управление „Полиция” – Бургас, са изпратени в Бургаска районна прокуратура, съобщават от пресцентъра на полицията.