Спортните клубове могат да номинират спортисти за 2015

Започна събирането на номинации във връзка с ежегодната класация, организирана от Община Поморие, за избор на десетте най-добри спортисти. До 23.11.2015 г. /понеделник/ спортните клубове могат да изпращат своите предложения на електронната поща sport@pomorie.org или да ги подава в стая № 23, в сградата на Община Поморие
Условия и критерии, по които ще бъдат приемани номинациите. Оценяване и оформяне на класирането.
1. Спортните клубове (СК) предлагат номинации за свои изявени състезатели, прилагайки информация за най – добрите им постижения през годината или за спечелени призови места (до 3-то място) от национални и международни първенства и турнири.
* За „Айкидо” клуб – следва да се предлагат номинации за изявени състезатели, с информация за най – добрите им постижения през годината във връзка със защитени майсторски степени или звания.

2. Всеки спортен клуб номинира в категории:
• „МЪЖЕ / ЖЕНИ”,
• „ЮНОШИ / ДЕВОЙКИ”
• „ПОМОРИЙЦИ ЗАД ГРАНИЦА” – състезатели от община Поморие, които се състезават за други клубове
• „ТРЕНЬОР”
• „УЧЕНИЧЕСКИ СПОРТ”

3. Няма ограничение при номинациите в една категория, но при спазване критериите.
4. Постигнатите успехи се посочват кратко и ясно.

5. В „Допълнителни бележки” на бланката за номинации, сбито следва да се уточнят спецификите за класиранията и спечелените призови места за дадения спорт.
*При спортните танци това например са: ранг на състезанието, състезателни класове и други специфични характеристики.

6. Всеки треньор, чийто състезател е сред почетните десет, трябва да предостави снимков и текстов материал за своя възпитаник, за да бъде подготвено представянето му на церемонията.

7. Обществен съвет по спорт – Поморие ще оцени и излъчи почетната класация за 2015 г., съобщиха от пресцентъра на Община Поморие и добавиха, че точно днес младежи от „Спортен клуб за учащи и ветерани” в град Поморие, придружавани от преподавателя си Диян Тенев, връчиха на кмета Алексиев медал за заслугите му към развитието на спорта в града. От името на останалите членове в клуба, Тенев предаде на кмета специални благодарности за съдействието му и доброто отношение към ветеранското движение в града. От своя страна кметът Иван Алексиев поздрави спортистите за постигнатите високи резултати при скорошното им участие в държавното отборно първенство по тенис на маса и им пожела успехи и занапред.

20151110_112511