Сред наградените за „Личност на годината 2021“ е Теодоси Гуджуков

Конкуренцията за голямата награда на „Личност на годината“ бе оспорвана, но председателят на Комисията по избор Фани Семерджиева обяви, че  всички членове са били единодушни в решението си да подкрепят Руси Куртлаков. Той е строител и творец на изкуството, но е и сред най-щедрите дарители в Бургаска област, подел десетки обществено значими каузи във всички общини в региона. Последният му личен акт на съпричастност към опазването на християнската вяра и традициите, е издигането на 8-метров кръст на ключовия кръстопът в Камено.Останалите  номинирани, чиито заслуги за развитието и благотворителната дейност в Бургаска област няма как да не бъдат отбелязани. Това са братята Александър и Радостин Христови, Михаела Бошева и Теодоси Гуджуков.

Церемонията по награждаване се проведе на 08.06.2022 г., под патронажа на областния управител Стойко Танков.

Наградата на Теодоси Гуджуков връчи кметът на община Поморие Иван Алексиев.

„Теодоси Гуджуков в дългогодишния си житейски и трудов път е променил Поморие, но е и радетел за културата и духа на днешно Поморие, но пренесено още от древно Анхиало. Пожелавам да ни давате сили с Вашия пример да продължаваме напред“, каза кметът на Поморие.

„Моят път вече бележи повече от 65 години трудова дейност и продължавам да работя и строя в този град. Изградил съм 28 сгради, които красят Поморие с високо качество. Благодаря на ръководството на нашия град, че ме номинира за благодетел на годината“, каза и Теодоси Гуджуков.

Теодоси Гуджуков е почетен гражданин на Поморие. Отдал почти целия си съзнателен живот за изграждането на съвременния облик на града. Значителен е приносът му за здравеопазването, стопанското и културно развитие на община Поморие. Номинацията му е за спомоществователството на манастир „Св. Георги“ и превръщането на традиционните Яворови дни в културно събитие от национален мащаб.