Среща на общинската управа с настоятелството на МБАЛ – Поморие

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов проведоха среща с Управителния съвет на новоучреденото болнично настоятелство към МБАЛ – Поморие, регистрирано на 10.01.2023 г.

„Нашето желание е да си бъдем взаимно полезни, за да съхраним медицинското заведение в Поморие и да работим активно в полза на обществото. Хората имат нужда от адекватни медицински грижи в близост до дома си и искаме именно МБАЛ – Поморие да осигурява тези грижи.”, сподели Ива Кусева в началото на срещата. Заедно с нея присъстваха и другите двама представители на УС – Милен Манолов и председателят Найден Щерионов.

В рамките на срещата бяха обсъдени редица важни въпроси, касаещи бъдещето на болницата: оборудването и откриването на детско отделение; ремонтът на отделение „вътрешни болести”; кандидатстване по програми, с които да се обогати базата; разширяването на паркинга за пациенти; както и поставянето на фотоволтаици, които биха подпомогнали енергийната издръжка на лечебницата. Сред важните теми бе и сключването на договор с университет „Проф. д-р Асен Златаров” за обучение на студенти и стажанти в МБАЛ – Поморие. Решението за което бе единодушно прието с 19 гласа „ЗА” на днешното заседание на Общински съвет, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

„Това е първата стъпка към вдигането на болничната акредитация, а включвайки в това и медико-диагностична лаборатория, която да обучава студенти, смятам, че значително ще повишим нивото на болницата, ще привлечем още добри специалисти и ще върнем доверието в пациентите.”, коментира кметът Алексиев.

Сред основните цели, които стоят пред новоучреденото болнично настоятелство, са оптимизиране на здравното обслужване, по-добри медицински услуги, привличане на специалисти, както и осигуряване на по-добра обратна връзка с обществото. „Радвам се, че инициирахме тази среща, защото целите ни напълно съвпадат. Вярвам, че вие може да бъдете коректив и да съдействате за отговорното стопанисване на материалната база и на управлението на болницата като цяло. Гражданите на Поморие и околността трябва да знаят, че милеем за тази болница и никой не иска да я продава или закрива, а напротив – работим и ще работим заедно, за да я развиваме.”, каза още кметът Алексиев.