Среща – разговор с жителите на Равда

По покана на кмета на Равда Андон Бакалов и обществения съвет към кметството кметът на Община Несебър Николай Димитров проведе работна среща-разговор с жителите на селото.

 

Заедно с експерти на общинската администрация, в работната среща активно участие взе и общинският съветник Костадин Нищелков. На нея присъстваха представители и на руската общност, която протече в диалогична атмосфера и в продължение на два часа бяха обсъдени широк кръг от въпроси, свързани с поминъка на жителите на населеното място.

А именно: необходимостта от належащи промени в организацията на движението, редуцирането на местата за търговия на открито, благоустрояването ,хигиенизирането и озеленяването в различните квартали на селото, изчерпването на капацитета на гробищния парк и новите парцели за загробване към несебърското гробище, функционалното използване на новозакупената административна сграда към кметството.

С повишен интерес бяха дискутирани и въпросите за изграждането на заобиколния път т.н. булевард „България”, с който ще се разтовари трафика от автобуси и тежкотоварни автомобили, влизащи в Равда, разширението и модернизация на ПСОВ Равда-Ахелой при които за пръв път в страната ще бъде реализирано дълбоко заустване навътре в морето.

Съветникът Христо Яръмов, който се включи по-късно в срещата, постави и проблема за брегоукрепването в селото, който се подценява от компетентните органи в държавата. Бе изразено масово недоволство и от концесионера на плажа, и налаганите ограничения от него на достъпа до плажната ивица, което влияе негативно върху имиджа на туристическата дестинация. Изясни се, че единствената обществена тоалетна не работи, тъй като въпреки проведените конкурси, липсват кандидати за експлоатирането й.

                                            Максим МОМЧИЛОВ