Стимулиране на мобилността на безработните лица

Дирекция „Бюро по труда”- Поморие уведомява безработните лица от общините Поморие и Несебър, че към м. април 2018г. разполага с финансови средства за сключване на договори за стимулиране на мобилността по насърчителни мерки от Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ).

Мерките за насърчаване на териториалната мобилност на безработните лица насочени / наети на работа извън границите на населеното място по местоживеене (чл.42) са:

– За ежедневни транспортни разходи от и до месторабота – до 50 % от действително направените разходи за период до 12 месеца при сключен трудов договор (чл.42, ал.2)

– Транспортни разходи за представяне пред работодател за наемане на работа – еднократно до 102 лв. (чл.42, ал.2) Сумата е  552 лв.

– За наемане на работа в населено място, отстоящо на повече от 50 км от населеното място по настоящ адрес – до 200 лв. месечно за период до 12 месеца за разходи за такси за детски ясли, детски градини, наем на жилище, такси за ползване на интернет (чл. 42, ал. 3) – 3 630 лв.

Заинтересованите лица могат да получат допълнителна информация може да се получи в Дирекция „Бюро по труда”-Поморие, както и на тел. 0596/2 26 09