СУ „Иван Вазов“ използва активно технологичните постижения в образованието

СУ „Иван Вазов“ гр.Поморие за пореден път затвърди желанието си да внедрява и използва активно технологичните постижения в областта на образованието в полза и интерес, както на учениците, така и на учителите.

Ръководството на училището зарадва своите възпитаници като закупи и оборудва всяка класна стая с интерактивни дисплеи, които са специално адаптирани за българската образователна система. Дисплеите улесняват интерактивното обучение, насърчават съвместната работа между учители и ученици, стимулират активното участие на учениците и подпомагат онлайн обучението, включвайки по този начин ползите и силата на touch дисплея в образователната среда, но и комбинирането на интерактивната технология от бъдещето с леснота при използване, както за преподаватели, така и за ученици.

С помощта на Smart дисплеите, преподавателите се обучиха как по атрактивен начин да вдъхновяват учениците за нови знания като споделят съдържанието на урока на дисплея, чертаят таблици, рисуват и ползват разнообразни учебни ресурси.

По време на въвеждащото обучение за работа с интерактивните дисплеи стана ясно, че те се интегрират отлично и с платформата за онлайн обучение Microsoft Teams и други приложения за онлайн обучение или видео конференции.