С обич и благослов поморийски танцьори участваха в юбилейния концерт-спектакъл, посветен на творчеството на доц. Георги Гаров

На 25.02.2023г. Танцов клуб “Чайка” взе участие в концерт-спектакъла “Стъпки отдаденост”, посветен на творчеството на доцент Георги Гаров по случай неговата 50 годишнина. Празничното събитие се проведе в зала “Тържествена” на Военна академия “Георги С. Раковски” в София.

Поморийските танцьори представиха танца “Благуно невесто” по хореография на Г. Гаров и музика на Петьо Кръстев. Творческото сътрудничество на Танцов клуб “Чайка” и доцент Гаров вече има повече от 10 годишна история. Резултат на тази съвместна работа са танците “Ламба”, “Благуно невесто”, “Великденски хора от Пазарджишко”, концерт-спектаклите “Хоро е пусто без тебе” и “Образи на другостта”, съобщи Лиляна Христова, ръководител на танцовия състав.

В съботната вечер залата на Военна академия се оказа тясна да събере всички желаещи да станат съпричастни към този прекрасен празник. За човека, чийто живот и творчество можем да наречем “мост между миналото, настоящето и бъдещето”! С обич и благослов!