Тест драйв на скутери и в Поморие

На 26 и 27 май Поморие на турне в Поморие ще се тестват скутерите на „Пежо”. Малките моторчета стават все по-предпочитано транспортно средство в курортните общини. Заради лекотата, с която се промъкват в задръстените улици и факта, че не им е нужно място за паркиране (съответно не стават жертви и на паяка), по време на сезона жителите на Южното Черноморие сменят колите си със скутери, показва статистиката на местното представителство на Peugeot – София Франс Ауто – Бургас. Не на последно място са и ниските разходи за гориво, както и факта, че за тях не се изисква специална категория, а всеки който има книжка за лек автомобил може да ги кара.

Вече има и електрически мотопед, който се задвижва от електродвигател 3 kW и се зарежда в мрежата. Този модел може да мине до 120 км с едно зареждане, като самото зареждане се извършва на 100% за 5 часа. Съвременният скутер дори има свойството да регенерира енергия при спиране, което го прави и толкова икономичен.

Заради засиления интерес към този тип превоз, скутерите на „Пежо” тръгват на турне по Южното Черноморие. По време на посещението си в крайморските общини, всеки ще може да тества избрания скутер и да получи ценни съвети за регистрацията, поддръжката и икономичното му шофиране.

Графикът на турнето е както следва:

26 и 27 май Поморие

28 и 29 май Несебър

30 и 31 май Приморско

02 и 03 юни Царево

04 и 05 юни Созопол

На място ще могат да се тестват двете разновидности в гамата на Peugeot – 50 кубиковият бензинов четиритактов двигател и електрическият двигател.

„Всички мотопеди на Peugeot са с възможност за лизинг до 3 години, с начална вноска от 30%. Месечните вноски са фиксирана за целия период, което при най-продавания модел на марката – V-Clic (с цена от 2194 лева) означава 658 лева начална вноска и по 49 лева на месец за 3 години”, обясни търговският директор на София Франс Ауто – Бургас Калоян Бончев „За разлика от автомобилите, при скутерите не се изисква задължителната застраховка Каско, а клиентът плаща само Гражданска отговорност и задължителната регистрация в КАТ”, добави той.

Всички скутери Peugeot са с 2 години гаранция, с възможност за гаранционно обслужване на място – при клиента, превоз със специализиран транспорт до адрес, като и доставка до 2 дни за над 160 налични на склад мотопеда