Три жертви на мъртвото вълнение

На 08.08.т.г. около 12.00 ч. пред тенис кортовете до хотел «Хелиос Бей» в Обзор, на охраняемия плаж от водата е изваден трупът на удавил се мъж. Установено е, че това е 46 -годишният П.Д. от Ловеч, който влязъл да се къпе в неохраняемата част на плажа в близост до р. Двойница, на около 30 м. от края на охраняемата зона и не е успял да излезе от водата, поради силното мъртво вълнение.
На 08.08.т.г. около 18.30 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за това, че на плажната ивица в района на централния кей срещу бар «Викинг» в Слънчев бряг, е извадено тялото на 24- годишния английски турист И.М., пристигнал в България на 07.08.т.г. и отседнал в Слънчев бряг. Същият сутринта влязъл да се къпе в морето със свой приятел, но бил повлечен от мъртвото вълнение и се удавил.
На 09.08.т.г. на плажната ивица в района срещу хотел «Вианд» в Слънчев бряг, между спасителни постове №13 и №14, е извадено тялото на 45- годишния израелски турист М.С., пристигнал в България на 07.08.т.г. и отседнал в Слънчев бряг. Туристът е бил повлечен от мъртвото вълнение и се е удавил.
Труповете са откарани в Катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ – Бургас за аутопсия. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Несебър.