Три коли са иззети заради шофиране в нетрезво състояние – в Поморие, Несебър и Бургас

На 09.08.т.г. около 19.30 ч. на поморийската улица «Княз Борис I» до дом №126  служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Сеат Толедо», с бургаска регистрация, управляван от 43- годишен несебърлия, като след тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества, втората проба е била положителна за употреба на канабис. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Автомобилът му е иззет. Работата по случая продължава.

Другите два случая на иззети автомобили от шофьори , употребили алкохол са в Несебър и Бургас:

На 09.08.т.г. около 04.15 ч. служители от Районно управление – Несебър, обслужващи пътен инцидент с материални щети, възникнал на несебърската улица «Хан Крум» в близост до бензиностанция «Шел», констатирали, че водачката на л.а. «Фолксваген Голф», със софийска регистрация – 19- годишна жена от София / неправоспособна/, шофирала след употреба на алкохол с концентрация – 2.06 промила. Водачката отказала да даде кръв за химичен анализ. Задържана е със заповед за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

На 09.08.т.г. около 16.20 ч. в района до бл. 50 в ж.к. «Славейков» служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 51- годишен бургазлия, като установили, че същия шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,04 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът му е иззет. Работата по случая продължава.