Убита е 55-годишна жена

На 07.07.т.г. около 20.09 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент в района до старата зеленчукова борка в к-с «Славейков», при който в областта на гърдите е намушкана жена.
Своевременно мястото на инцидента е отцепено от полицейски екипи, като е констатирано, че след спречкване 42- годишният Д.К. от Сливен, криминално проявен и осъждан за кражби, намушкал с нож, живеещата на семейни начала с него – Р.К., 55- годишна, също от Сливен. Двамата заедно с други лица обитавали своеобразен катун, разположен в района зад ж.п. линиите в к-с «Славейков».
Вследствие на нараняването жената починала на място. Смъртта на Р.К. е установена от съдебен лекар, като тялото й е откарано за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ – Бургас.
След проведени заградителни мероприятия, на около 400 м. от местопроизшествието е задържан криминално проявеният Д.К., в когото е открит ножа, с който е извършено престъплението. Същият бил във видимо нетрезво състояние, но не оказал съпротива при задържането си.
Работата по случая продължава от служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.