Увлекателни разкази на мореплавателите Николай Джамбазов и Йордан Колев в галерия Поморие /видео/

dsc04666

Йордан Колев е професионален пилот от 30 г.  Лети между различните континенти, за него рискът и преодоляването на хиляди километри е ежедневие. За себе си той казва, че е станал пилот, защото го дължи на семейната среда, но морето винаги е било в сърцето му, за което продължава да се раздвоява.

От 15 години пише предимно разкази. Някои от тях са публикувани в списание „Съвременник”, чиито издател е Владимир Зарев, помогнал в реализацията на неговата първа книга.

Николай Джамбазов е единственият българин обиколил сам земното кълбо по море през невъзможния маршрут през нос „Хорн” със  собственоръчно построената си яхта „Тангра”.

Българският мореплавател разказа пред присъстващите в Галерия “Поморие” своята увлекателна история.

„Построил съм сам 8 яхти, 40 лодки, 20 пъти съм пресякъл сам Атлантическия океан. Една от професиите ми е да карам на богаташите лодки от Америка до България и от други части на света. Имам 4 пресичания на Тихия океан, две околосветски обиколки. За мен самото плаване не е геройство, за мен това е професия”, сподели известният мореплавател, който не пропусна да разкаже спомена за участието му във филм, заснет в Поморие.

Вижте видеото!