Унищожен 380 кв.м. склад след пожар

На 21.05.2015г. в 12:45 часа е получено съобщение за възникнал пожар в цех за пластмасови изделия, намиращ се в гр.Средец. Унищожени са 380 кв.м. склад и готова продукция . От инцидентът няма пострадали. Причините са в процес на установяване. На място са изпратени четири пожарни автомобила с 12 служители. Пожарът е локализиран в 13:50 часа. Към 15:40 часа продължава разчистване. Не е допуснато разрастване на огъня, който е могъл да обхване други два производствени цеха, съобщиха от пресцентъра на полицията. По време на произшествието е извършено замерване за вредни емисии, като не са констатирани отклонения от нормите.

Направени са проби от три точки – в близост до мястото на инцидента, на входа на града при първата жилищна сграда и на около 200 м, по пътя за гр. Елхово. Измерванията се извършват по показатели серни оксиди, азотни оксиди, въглероден оксид, въглероден диоксид, метан, фенол, амоняк, ацетон, толуен, фуран, пропан, хлороформ. Не са установени превишени стойности по тези показатели.
Продължават измерванията по посока на разсейването на дима, допълват от пресцентъра на  РИОСВ-Бургас.
Пожарът е възникнал в цеха за екстрадиране на полиетиленови фолиа и производство на пластмасов амбалаж на фирма „Велеспласт“ ЕООД, разположен на площадка с площ 3 492 кв.м при входа на гр. Средец.