Ученик на СУ „Иван Вазов“- Поморие покорява световни върхове по тенис на маса

Петокласникът Димитър Димитров, възпитаник на СУ „Иван Вазов“, гр. Поморие, зае  първо място на Световното първенство по тенис на маса във възрастова категория за деца до 11 години. Престижният спортен формат – Световно първенство по тенис на маса, в който поморийското момче премери сили, се проведе от 16 до 19 януари в гр. Анталия, Турция.

Само няколко дни преди това – на Световното първенство в гр. Линци, Австрия, талантливото момче от Поморие успя да победи Люис Фегерел – номер 1 в световната ранглиста и по този начин да се класира за финал.

Финалният мач отреди на Димитър второ място. Като равносметка петокласникът от Поморие заема второ място в световната класация и е на второ място в световната ранглиста.

11- годишният Димитър е даровито дете на поморийското школо, от две години се обучава в самостоятелна форма, за да може успешно да се отдаде на спортната си кариера, съобщават от СУ „Иван Вазов“.

Към днешна дата Димитър живее със семейството си в ОК Великобритания, където тренира усилено под ръководството на известни треньори, подготвяйки се за новите предизвикателства на спорта, който е избрал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *