Ученици от Каблешково управляваха Община Поморие за един ден

dscn3337Работният ден в Община Поморие днес започна с изцяло обновено ръководство и администрация. По случай празника на българската община, кметът Иван Алексиев за седми път инициира Ден на отворените врати, в който възпитаници на местните учебни заведения поемат управлението на общината за няколко часа. Тази година гости бяха учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”- Каблешково, ръководени от преподавателя си Иван Милушев, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

След предварително проведени демократични избори, младежите бяха излъчили свой кмет, а именно шестокласничката Синтия Христозова. Веднага след като кметът Алексиев ѝ връчи кметската огърлица, г-ца Христозова се зае с новите си задължения. Тя представи своя екип от заместник-кметове, директори и експерти и проведе с тях ползотворна оперативка. Задачите бяха разпределени по ресори и беше време приемният ден с граждани да започне. Успоредно с това, останалите служители се настаниха в новите си кабинети и с любопитство изследваха естеството на работа.

„Нашата идея, организирайки този Ден на отворените врати, е точно тази – всеки един жител да се чувства част от това управление. Поради тази причина правим и редица обществени обсъждания, на които гражданите да участват активно. Най-важното е да сте все така усмихнати и позитивни и един ден да бъдете наши достойни заместници”, каза кметът Иван Алексиев в края на работния ден, пожелавайки на децата успех. Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски”- Каблешково получиха сертификати за участието си в инициативата и благодариха на кмета и общинската  администрация за отправената покана и гласуваното доверие.