Учредена е Общинска организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Поморие

logososzrВ гр.Поморие се проведе учредително събрание на общинска организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР)  -Поморие.

За председател на общинската организация бе избран подполковник о.з. Христо Стоков, който по време на дългогодишната си военна служба е  командир и началник-щаб на поделение в Поморие, а в последствие началник  на отдел “Военен” – Поморие. За зам. председател бе избран капитан-лейтенант  о.з. Илиян Шишманов, военен служител при отдел “Военен” – “Гражданска отбрана” при община Поморие, а за секретар –  мл. сержантът от запаса  инж. Славей Канариев.

Направено бе поздравление към новоучредената общинска организация на СОСЗР -Поморие  за бъдеща ползотворна и родолюбива дейност , съгласно Устава на СОСЗР , и от зам.председателят на СОСЗР -Бургас  полковник о.з. Костадин Русенов .

На учредителното събрание присъстваха председателят на Бургаската областна организация на СОСЗР о.з. ген. Васил Джелебов , зам.председателят на СОСЗР -Бургас  полковник о.з. Костадин Русенов Петров , членът на областното ръководство и председател на общинската организация на СОСЗР – Бургас подполковник о.з. Атанас  Великов и инж. икономист Красимир Костов – старши експерт в офиси за водене на военен отчет в общини Поморие и Несебър при Министерство на отбраната на Р България.