Фотоконкурс за откриване красотата на България

Българска национална телевизия стартира фотоконкурс „#Открий България със снимка и я покажи на всички”, който е част от съпътстващите инициативи на българското домакинство на Детска Евровизия 2015. Участниците в надпреварата могат да се включат със своя снимка или селфи до 11 ноември 2015 г. в социалните мрежи Facebook и Instagram. Конкурсът е насочен към активните хора в България. Те ще имат възможност да покажат своята гледна точка към красотата и богатството на страната ни чрез снимка и да я публикуват във Facebook или Instagram. Задължително условие е на снимката да присъства, както нейният автор, така и природна или културна забележителност, предмет, автентична българска традиция или народен обичай. Петте изображения, събрали най-много точки от журито ще донесат на своите автори по 2 билета за финалната вечер на шоуто на 21 ноември в зала „Арена Армеец”.

„Стартирахме този конкурс в желанието си да обединим активните хора на България около едно позитивно послание и да им дадем възможност да изразят възхищението и гордостта си от родната си страна. Очакваме с нетърпение предложенията, които ще се включат в оспорвана надпревара.”, коментира Йоана Левиева-Сойер, изпълнителен продуцент на Детска Евровизия 2015.

14-членният състав на журито, което ще оценява кандидатурите във фотоконкурса включва международни и местни представители на екипа, ангажиран с реализацията на Детска Евровизия 2015. Членове на международното жури са: Владислав Яковлев – изпълнителен директор на Детска Евровизия; Люк Фишър – главен редактор на junioreurovision.tv; и редакторите на сайта – Саманта Рос, Ервин Юхашч, Люис Ринкон, Александро Дегерфелд, както и Анна Мелниченко, официален фотограф на junioreurovision.tv. От българска страна в журито се включват: Силвия Симова – ръководител на направление “Публични комуникации” в БНТ; Милена Младенова – ръководител на PR екипа на БНТ за Детска Евровизия; Станислав Терзиев – режисьор на българските финали за Евровизия; Кремена Цветкова, член на PR екипа на БНТ за Детска Евровизия; редакторите на сайта eurovision.bnt.bg – Васил Иванов и Деян Йорданов; и Владимир Дудаклиев, официален фотограф на eurovision.bnt.bg.

За участие в надпреварата „#Откривай България. Покажи ни я.”, се публикуват снимки, отговарящи на изискванията на конкурса в специално създадено събитие на страницата BNT Eurovision Bulgaria във Facebook и Instagram, с отбелязване на профила на @eurovision.bnt.bg и хаштаг #discover. Участниците трябва да разкажат историята на снимката в свободен текст, който да е не повече от две изречения на български и/или английски език. Един участник може да кандидатства само с една снимка.

Актуална информация за Детска Евровизия 2015 и фотоконкурса можете да следите на официалната страница на БНТ за Евровизия eurovision.bnt.bg и във Фейсбук страницата BNT Eurovision Bulgaria.