„Хоро край поморийския бряг“ отбелязва 15 години

Фестивалът на клубовете за народни хорà „Хоро край поморийския бряг“, провеждан под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев, отбелязва 15 години. На 14, 15 и 16 юни гостоприемно Поморие отново ще посрещне стотиците участници в красивото събитие.

Празникът на българската музика и танц ще започне още на 13.06.2024 г. , четвъртък, от 20:00 ч. в Летен театър – Бургас с тържествен концерт „Хоро се сбира“ с участието на изпълнители от различни възрасти и градове – София, Варна, Благоевград и Разлог. Специален гост ще бъде състав за изворен фолклор от Габрово. Три от танцовите изпълнения за първи път ще се срещнат със своята публика на сцена, специално по повод годишнината от фестивала.

На 14.06.2024 г. /петък/ концертът ще се състои от 20:00 ч. и на откритата сцена на НЧ „Просвета 1888“ – Поморие. Режисьор на концерта е доц. Георги Гаров. Организатори – Велиана Дачева (ръководител на танцов клуб „Чайка Бургас – Поморие“) и Марио Гергинов (зам.-директор на 140. СУ „Иван Богоров“ – гр. София).

Вратите ще бъдат широко отворени за всички приятели и гости, ценители на фолклорното изкуство в безкрайното му многообразие и красота.

На 15.06.2024 г. /събота/ фестивалът продължава от 16:00 ч. с дефиле на хороигралците по централната пешеходна алея, след което на площад „Св.Св. Кирил и Методий“ от 16:20 ч. ще се извият общи хорà. Специален участник във фестивала е Състав за изворен фолклор „Тотка Шандуркова“ при НЧ „Габрово – 2002“ с ръководител Стефан Маринов.

Фестивалът ще завърши на 16.06.2024 г. /неделя/ от 11:00 ч. със среща на ръководителите, в която някои от представените хорà ще бъдат разучени под ръководството на проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров – преподаватели в катедра «Хореография» към Югозападен университет «Неофит Рилски», град Благоевград.

Заповядайте заедно да се насладим и да подкрепим родното изкуство!
Вход свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *