Цирк Балкански гостува в град Поморие

cirk-balkanskiАкадемичен Цирк Балкански гостува в град Поморие от 15 до 25 юли и ще представи своя нов мега спектакъл „Шоуто трябва да продължи”. В него участват артисти от 7 държави – Италия, Колумбия, Беларус, Парагвай, Украйна, Бразилия и България.

Атрактивните  гости от Украйна – трио „Бойчук” ще представят два номера – еквилибристични  пирамиди и акробатични скокове на руска палка, един от които ще бъде коронното „тройно салто“, неизпълнявано на този уред досега в България.

За веселото настроение на децата от всички възрасти ще се грижи соло клоунът ни от Бразилия – Луис Мила.

Любимият на поколения българи екстремен номер „Глобусът на смъртта”, ще се изпълни от шест мотоциклетиста от далечни Колумбия и Парагвай – „Хел Райдърс”.

По проект „Образователна академия „Балкански”, осъществен по програма на Национален фонд „Култура”, зрителите ще видят два циркови дебюта. Първият е на носителката на „Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и на Почетния знак „Златен век” на Министерството на културата, цирковата артистка Кристина Костова, която от партерна еквилибристка се преквалифицира във въздушна гимнастичка. Вторият е на гостенката ни от Франция, Шанон Мони, която свали ролковите си кънки, за да се качи под купола на цирка и да представи мъжкия номер „Въздушни ремъци” с истинска грация и елегантност.

Циркът  в двора на манастир „Св.Георги“ ще има всеки ден по две представления от 18.00 ч. и от 20.30 часа, а в неделя от по-ранни часове

Билети се продават на касата пред цирка.