„Час по живеене“ и човечност проведоха ученици от СУ „Иван Вазов“

Учениците от 5 „А” клас на СУ ”Иван Вазов” Поморие с класен ръководител Кристиян Панайотов проведоха един нестандартен, но полезен „Час по живеене“, по инициатива на НЧ „Просвета 1888”.

18 момчета и 5 момичета усвоиха знания относно видовете поведение, придобиха умения да ги разграничават и да отстояват позициите си без да проявяват агресия.  С помощта на психолога Диана Апостолова учениците влязоха в различни роли /на родители, учители, малки деца/ и разбраха, че за ефективното общуване са особено важни емоционалната интелигентност, себепознанието и самоконтролът.

Ролевите игри се проведоха тази седмица в слънчевата атмосфера на читалищната Арт библиотека. Чрез разиграните казуси петокласниците осъзнаха защо е добре да проявяват търпение към чувствата на другите и защо родители, учители и деца трябва да си сътрудничат. Идеята на провелия се тренинг бе младежите да овладеят способи за справяне с проблемите и тревогите, които ги сполетяват в тази възраст.

„След като децата съумяха да влязат в ролята на възрастни, ред е на възрастните да влязат в ролята на децата, за да ги разбират по-добре“, споделиха организаторите с обещание за още подобни срещи.