Черноморските кметове скочиха срещу “зелените”

Асоциацията на Българските Черноморски Общини поиска от МОСВ провеждане на нова конференция и повторно отчитане на резултатите по проект „Картиране и определяне на природозащитното състояние на природни местообитания и видове – фаза І”. Кметовете заявяват, че не са били информирани за конференция. Резултатите от проведените изследвания пряко влияят върху приемането или неприемането на ОУП на всяка Черноморска община. Кметовете от асоциацията изразяват недоверие в представените на конференцията отчети. Градоначалниците обмислят да учредят сдружение „Да защитим хората на България”.

„Считаме, че е редно МРР или МТСП трябва да поемат аналогични на МОСВ защитни функции над общините. Не сме далеч от мисълта, че е необходимо създаването на сдружение „Да защитим хората на България”, предвид узурпаторските действия и поведение на природозащитните организации”.

Кметът на община Шабла проф. Райна Бърдарева прогнозира, че скоро Европейският съюз трябва да обяви хомосапиенс за изчезващ вид на територията на Р България и да финансира програми за неговото опазване.

„Отново екология, заради самата екология и както обикновено, хомосапиенс не присъства никъде и не е далеч времето когато Европейският съюз ще трябва да финансира проекти за неговата защита, като изчезващ вид”, казва проф. Бърдарева.

Ние от Национална асоциация „Българско Черноморие” заставаме зад справедливите искания на Черноморските кметове. Целта на псевдоеколозите от коалиция „За да остане природа в България” не е опазване на природата, а завземане на общинските и частните земи, които сме наследили от нашите деди. В неистовия си стремеж да усвоят над 1 милиард лева от нашите данъци и от европарите за новия програмен период 2014-2020 година, „еколозите” посягат върху свещената частна собственост и правото на всеки един притежател да развива всякаква икономическа дейност позволена от закона. Защо групата кресливи екомилионери не закупят частните земи и тогава да източват европари за техните кухи европроекти? Всички псевдо протести, маскирани зад зелена кауза, означават само едно – да приберем колкото може повече чужди милиони за чужда сметка и на гърба на обикновените хора.