Членовете на асамблеята на Черноморското сътрудничество настояват са ниско строителство край морето

„Ниско строителство и място за зеленина край черноморското крайбрежие е един от основните акценти около който се обединиха членовете на генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество”, коментира народният представител от ГЕРБ д-р Галина Милева, която заседава на 42-ото издание на форума в Тирана. Бургаският депутат е член на Комитета по култура, образование и социална политика към асамблеята.

По време на заседанията в Албания страните членки са представили нови технологии при строежи на магистрали, както и постигане на максимална безопасност при строежи на нови сгради.

На последния форум на ПАЧИС се включиха представители на – Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия и Турция.

Приоритетите в дейността на Асамблеята са предопределени от разбирането, че активизирането на икономическото, двустранно и многостранно, сътрудничество в Черноморския регион допринася за развитието на страните-участнички, но и спомага за преодоляването на междудържавните и етническите конфликти.
От създаването си на 26 февруари 1993 г. ПАЧИС се утвърди като действащ и ефективен парламентарен инструмент на Черноморското икономическо сътрудничество.