Членове на СИК, регистрирани в “Бюро по труда” трябва да подадат заявление – декларация

Членове на СИК, които са регистрирани в дирекция “Бюро по труда” следва да подадат заявление –  декларация по образец за настъпили изменения в декларираните от тях обстоятелства. Това трябва да се случи в срок от 7 работни дни, който започна да тече от  26.10.2015 г.

Членовете на СИК, които получават месечни помощи по чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, трябва да декларират настъпилата промяна в обстоятелствата, при които е отпусната помощта, съгласно изискването на чл. 15, ал. 1 от Закона за социално подпомагане.

Съгласно чл. 32, ал. 4 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, лицата следва да попълнят декларация образец-приложение 1б за полученото възнаграждение.

Членове на СИК, които сами внасят задължителните си здравноосигурителни вноски, имат задължение да подадат декларация образец № 7, чието действие се прекратява с получаването на възнаграждението като член на СИК. След този момент, за лицата отново възниква задължение да подадат декларация образец № 7.